ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER, EĞİTİM YUVASINA ÇEVRİLEN BİNADA GERÇEK SINAV PROVASI YAPTI

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu'nun girişimleriyle eğitim yuvasına dönüştürülen Ahmet Erkal Spor Tesisleri'ndeki Destek Eğitim Kurs Merkezinde öğrenciler sınava tabi tutuldu.

Daha önce gazino olarak da faaliyet gösteren bina, Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu'nun girişimleriyle eğitim yuvasına dönüştürüldükten sonra üniversiteye hazırlanan öğrenciler de rahat bir nefes almış oldu.

Bina, Ahmet Erkal Destek Eğitim Kurs Merkezi adı altında öğrencilere hizmet vermeye başladıktan sonra, geleceğe büyük bir adım atmak isteyen öğrenciler, Başkanımız Topaloğlu ve ekibinin üstün gayretleriyle eğitim yuvasına dönüştürülen merkezde deneme sınavına tabi tutuldu.

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler, Temel Yetenek Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) öncesi gerçek sınav niteliğinde ön deneme sınavına girdi.

Sınava girmek için merkez önüne gelen öğrencilerin sınav öncesi belediye ekiplerimiz tarafından ateşi ölçüldü, elleri dezenfekte edildi ve maske dağıtıldı.

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu da, tek tek sınıfları dolaşarak, sıralarda sosyal mesafe kurallarına uyularak oturtulan öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

'Eğitim varsa gelecek var' sloganıyla hareket eden Başkanımız Topaloğlu, yaptığı açıklamasında, eğitime büyük önem verdiklerini herkesin bildiğini söyledi.

Başkanımız Topaloğlu, Kemer Final Eğitim Kurumları Yöneticilerinden Bilal Tosun'a eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, geçen sene Final eğitim kurumları ile belediyemiz arasında bir protokol imzalanarak üniversiteye hazırlanan öğrencileri Ahmet Erkal Destek Eğitim Kurs Merkezinde eğittiklerini kaydetti.

Üniversite sınavlarına az bir zaman kaldığını aktaran Başkanımız Topaloğlu, “Öğrencilerimiz, belediyemizin eğitime kazandırdığı binada sınava girdiler. Burada kendi seviyelerini öğrenecekler. Eğitime olan katkılarımız her zaman olduğu gibi devam edecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bize destek olan Kemer halkına ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kemer Final Eğitim Kurumları Yöneticilerinden Bilal Tosun ise belediyemiz iş birliği ile Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneğinin (TÖDER) yaptığı Türkiye geneli sınavını uyguladıklarını söyledi.

Tosun, öğrencilerin uzun bir aradan sonra yeniden kitapçıkla, kalemle ve optik formla buluşmalarını istediklerini anlatarak, gerçek sınavdan önce bir prova yapmalarını sağladıklarını belirtti.

Sınava giren öğrenciler ise sınav sonrasında yaptıkları açıklamada, pandemi sürecinde evde kendi imkanları ile ders çalıştıklarını ve sınav yaptıklarını belirterek, uzun bir aradan sonra gerçek sınav niteliğinde bir sınava girmelerini sağlayan Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu'na teşekkür etti.

Kurs merkezinin içerisinde kütüphane, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı, 2 Türkçe, 2 matematik, 2 fizik 2 kimya ve coğrafya bilim dersliği, kız ve erkek tuvaletler, engelli tuvaletleri, kantin ve çay bahçesi bulunuyor.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi