Yeni yılın ilk meclis toplantısı yapıldı

2024 yılının ilk Meclis Toplantısı, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantı öncesinde Belediye Başkanı Topaloğlu, 2023 yılını değerlendirdi.

2023 yılında depremler, yangınlar olduğunu, son olarak 12 vatan evladının şehit olduğunu hatırlatarak, “Son olarak vatan evlatlarımız şehit oldu. Vatan için canlarını feda etti. İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı zulmü şiddetle kınıyorum. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Cumhuriyetimizin 100'ncü yılında Suudi Arabistan'da oynayacağı maç öncesinde her iki takımı aldığı karardan dolayı kutluyorum. Bizim kırmızı çizgilerimiz vardır. Kırmızı çizgilerimizle oynanmasına Türk evladı olarak izin vermiyoruz. Bu kadar olumsuzluklara rağmen kadın voleybol milli takımımız Avrupa ve dünya şampiyonu olarak Türk milletini çok sevindirdi ve Türk bayrağını göndere çektirdi. Daha sonra Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda şampiyon olan Eczacıbaşı ve ikinci olan Vakıfbank'ı tebrik ediyorum. Türk kadınının her alanda neler yapabileceğini göstermiş oldular.” dedi.

Meclis toplantısında, bir önceki yılın gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için Denetim Komisyonu Üyeleri belirlendi. Denetim Komisyonu üyeliğine yapılan seçimle Özcan Çeliktaş, Mustafa Bilici, Recep Yılmaz, Ramazan Kal ve Ferhan Fidan seçildi.

Kemer Belediyesi'nde boş bulunan kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin 2024 yılında çalıştırılması ve 2024 yılında ödenecek ücretinin belirlenmesi konusu görüşülerek, oy birliği ile 20 bin lira olarak belirlendi.

Huzur hakkı ücretinin oy birliği ile brüt 535 lira olarak belirlendiği toplantıda, Kemer Belediyesi Zabıta Memurlarına verilecek fazla mesai ücreti oy birliği ile 2470 lira olarak belirlendi.

Kemer Belediyesi Meclisi'nin 05/09/2023 tarih ve 63 sayılı kararında belirtilen belediye olarak katılınması planlanan Utrecht-Hollanda Turizm fuarına 9 Ocak'ta gidilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Mülkiyeti Kemer Belediyesi ile hisseli olan Kemer Kuzdere Mahallesi 508 ada 4 ve 5 parseldeki taşınmazlardaki 595,16/1050,00 metrekare ve 652/1107,03 metrekare belediye hisselerini satın alma talebinde bulunan Kemal Çimen'in 17/11/2023 tarih ve 24685 evrak kayıt sayılı dilekçesi oy birliği ile İmar Komisyonu'na sevk edildi.

Arslanbucak Mahallesi 446 ada 3 parsele ilişkin İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlatılan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği oy birliği ile İmar Komisyonu'na sevk edildi.

Kemer Belediye Meclisi'nin 05/12/2023 tarih ve 93 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna sevk edilen, Kemer Belediyesi mülkiyeti olan Arslanbucak Mahallesi 271 ada 7 parselin ve 269 ada 2 parselin konut kullanımından park ve çocuk oyun alanına, park alanlarının bir kısmının da konut alanına dönüştürülmesi ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ilişkin imar komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

Beycik Mahallesi 202 ada 110 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı konusu oy birliği ile İmar Komisyonu'na sevk edildi.

Kemer Belediye Meclisi'nin Ağustos ayında tatil yapması konusu oy birliği ile kabul edilerek, bir sonraki meclis toplantısı 2 Şubat Cuma günü saat 14.30 olarak belirlendi.

Meclise sunulan önergede ise kreş ücretinin KDV dahil 3600 lira olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi