YILLARDIR BEKLENEN BELDİBİ İMAR PLANI ONAYLANDI

Kemer'in Beldibi Mahallesi'nin uzun yıllardır yaşadığı kanayan yarası, İmar Planı onaylandı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Başkan Yardımcıları Gülsüm Bal, Emin Gül, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, Beldibi Muhtarı Bayram Ali Talih ve mahalle sakinlerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantıda konu ilgili bilgilendirmede bulundular.

Planlar, 10.08.2021 tarihinden itibaren 30 gün süre ile ilan edilecek!

Beldibi Mahallesi Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları dışına ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 29.05.2020 tarihinde onaylanan 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının askı süresi içerisinde yapılan 255 adet itirazın Kemer Belediyesi tarafından düzenlenmesi sonucundan tekrar onaylanmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderilmişti. Bakanlığın Plan İnceleme ve Değerlendirme Kurulunun 30.12.2020 tarihli gündeminde değerlendirilen itirazlar 30.12.2020 tarihli ve 2020/26-04 sayılı kararı doğrultusunda 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 7'nci maddesi uyarınca Bakanlıkça onaylandı. Planlar, 10.08.2021 tarihinden itibaren 30 gün süre ile ilan edilecek.

Askıya çıktı!

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu yaptığı açıklamasında, uzun süreçlerden sonra Beldibi imar planının onaylandığını söylerken “ Bugün burada toplanmamızın nedenini hepiniz biliyorsunuz. Beldibi'nin yıllardan beridir çözülmeyen bir imar planı sorunu vardı. Allah'ın izniyle imar planı askıya çıktı. Bu planın yapılmasında emeği geçen başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy beye, danışmanlarına, bakan yardımcısı Nadir Alpaslan Bey'e, genel müdürlere ve tüm teknik elemanlara çok teşekkür ediyorum. Bu arada yılmadan Kemer Belediyesi'nde bu işi yürüten tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Uzun bir süreçten geçtik. Bu iş yılan hikayesine dönmüştü. İlk önce Beldibi'nin imar planı 1997'de 1/25 binlik yapılmış. Daha sonra 1987 tarihinde onaylanmış. Tekrar iptal olmuş. 2004'te bir daha onaylanmış ama mahkemeyle iptal edilmiş. Bir ara biz Göynük Belediye başkanıyken bize de geldi. Neden iptal olduğunu sorduğumuz zaman burada imar planı uygulanırken tarım görüşü alınmamış. Hemen üniversiteyle bir yazışma yaptık. Bir tarım görüşü aldık. Kendim elden götürdüm. Yani bu alanlarda tarım dışı kullanılabilir diye rapor verdik. Onlar da kamu yararı olarak onayladılar ama aradan uzun bir süre geçti. Bizlere nasip oldu. Göynük belediye başkanı döneminden sonra beş yıl ara verdik. Bu yıl tekrar geldi ve 29.05.2020 tarihinde bu plan onaylandı. Askı süresinde 248 tane itiraz oldu. Bu itirazları biz turizm bakanlığına bildirdik. Görüşmelerimizi sürekli devam ettirdik. Bunlardan 114 tanesini uygun gördüler, itirazları düzelttiler. Bizler hep geldik gittik. 14.07.2021 tarihinde onaylandı ve askıya çıktı.” dedi.

Atatürk Parkı Beldibi için çok önemli!

Başkan Topaloğlu “ Beldibi'nin en büyük sorunlarından biri de, Beldibilinin denize gireceği yer olan, Atatürk parkında boşluk var. Yer milli parkların. Birine ihaleye vermiş o bırakmış. Kimin olduğu belli değil. Bize zaten vermiyorlar. Defalarca dilekçe yazdık. Paraysa para verelim. Kemer Belediyesi olarak zamanında da yazdık ama bir türlü bir şey yapmıyorlar. Yani kimsesiz bir yer gibi kaldı. Biz yine de sağ olsun muhtarımızla beraber temizliğini, ağaçların sulamasını, çimlerin sulamasını hiç olmazsa yaptıralım diyoruz, kurumasın diyoruz. Bunu ben Bakan Beyin kendisine söyledim. O da milli parklardan burayı isteyin, biz bunu halk plajı yapalım dedi, yazışmaları başlattı. Bakan bey Çamyuva'da çok güzel bir halk plajı yaptı. Burada sayın Cumhurbaşkanımızla beraber NG Otel'in açılışına geldiği zaman sayın bakanımıza Çamyuva'da yapmış olduğu halk plajından dolayı teşekkür ettim. Dedim ki dahası da olması lazım. Hocam Kemer'e 4 tane daha bunlardan yapacağız dedi. Muhtemelen biri de Beldibi'dir. Beldibi'ne böyle bir halk plajı yapılırsa, hem siz hem gelen yabancı ve yerli misafirler bunlardan faydalanır diye düşünüyorum.” dedi.

Beldibi hak ettiği hizmeti alacak!

Başkan Topaloğlu, Beldibi'nin hak ettiği hizmeti alacağını da söylerken, bundan sonraki süreci de şu şekilde açıkladı: “Bir ay askıda kaldıktan sonra sizlerin itirazlarını alacağız. Zaten bu itirazların planıydı. Mutlaka aranızda itiraz eden olacaktır ama Bakanlıkta bunu en kısa sürede çözüme kavuşturarak ya kabul edip ya reddederek geri gönderdikten sonra, biz de bir 18 uygulamasına başlayacağız. 18 uygulaması dediğimiz biliyorsunuz parselasyondur. Buranın mülkiyet durumlarına göre 2'ye 3'e bölerek yapacağız. Neden? Çünkü şuradaki arkadaş itiraz ettiği zaman yani Beldibi 1'deki arkadaş itiraz ettiği zaman mahkeme karar verdiğinde Beldibi 3'ü durdurmasın diye. Böleceğiz 3'e ona göre bir uygulama yapacağız. İnşallah sizlerin de desteğiyle biz bu işin içinden en kısa sürede çıkarak, sizde ruhsatlı dükkanlarınızı, ruhsatlı evlerinizi yapacaksınız. Bölgenin en büyük sorunu kanalizasyon sorunu. Bu konuda büyük sıkıntı var. Biz de ASAT'a yazıyoruz. ASAT'ta diyor ki, buradan imar planı geçmediği için biz buraya yatırım yapamıyoruz diyor. En azından yollarımızı açacağız ve otellerin önündeki o vadesi geçmiş olan yolu en güzel şekilde yaparak sizlerin kullanımına sunacağız. Sizden ricam yani olmayacak şeylere itiraz ederek bunun önünü kapatmayın. Çünkü kapattığınız zaman çok uzun süre alıyor. Bakın sizin de güzel güzel yollarınız açılsın, aydınlatmalarınız olsun, parklarınız olsun, güzel okulumuz olsun. Okulumuzu yapalım. Çocuklarımız da rahat rahat gitsin gelsin. İnşallah en kısa zamanda bu planı bitiririz ve 18 uygulayıp biz de sizlerin yollarını açarız” diye konuştu.

Toplantı sonrası vatandaşlar merak ettikleri soruları sordular ve cevaplarını aldılar.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi