YÖRSİAD BAŞKANI EGE, KEMER BELEDİYESİNDE

Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD) Başkanı Aykut Ege, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nu ziyaret etti.

Ege'ye ziyaretinde, Kemer Belediyesi meclis üyesi ve YÖRSİAD üyesi Emrah Ayhan, YÖRSİAD Başkan Yardımcısı Funda Gülel ve YÖRSİAD yönetim kurulu üyeleri Tayyar Gül ve Ergün Güvercin eşlik etti.

Ziyarette konuşan Başkan Topaloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yörük kültürünün Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Yörük kültürünün unutulmaması için sosyal farkındalık projelerine imza atmak gerektiğinin altını çizen Topaloğlu, “Yörük kültürünü kuşaktan kuşağa aktarmamız gerekiyor. Belediye olarak bununla ilgili çalışmalar yapmaya hazırız. Yörük kültürünü tanıtmak için tüm sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde olacağız. YÖRSİAD ile Eylül ayı sonuna doğru bir çalışma yapacağız.” dedi.

Misafirperverliklerinden dolayı Başkan Topaloğlu'na teşekkür eden YÖRSİAD Başkanı Aykut Ege ise yörük kültürünü genç nesillere en iyi şekilde anlatabilmek için Kemer Belediyesi ile iş birliği yapamaya hazır olduklarını söyledi.

Eylül ayında Kemer Belediyesi ve YÖRSİAD iş birliğince Çalış Tepesine trekking etkinliği düzenlemeyi planladıklarını anlatan Ege, “En büyük hedefimiz, bilimsel çalışmalar yaparak yörük kültürünü genç nesillere aktarmak. Kemer'de yörük kültürünü hala yaşatan insanlar mevcut. Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu ile yörük kültürünü tekrardan canlandırmak için fikir alışverişinde bulunduk. Güzel projelere imza atacağımıza eminim. Desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bu sitede çerezler kullanılmaktadır. Sitede gezinmeye devam ederek çerezlerimizin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi