ZABITA EKİPLERİNDEN MARKETLERDE KDV İNDİRİMİ DENETİMİ

Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bulunan marketlerde KDV denetimi yaptı.
Temel gıda maddelerinde yüzde 7 KDV indirimi uygulamasının yürürlüğe girmesi sonrası Kemer'deki marketlerde KDV denetimi yapan belediye zabıta ekipleri, market raflarında etiket olup olmadığını kontrol etti.
Satılan ürünlerin kasa fişlerini de kontrol eden belediye ekipleri, KDV oranının yüzde 1 oranında uygulanıp uygulanmadığını denetledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Temel gıda maddelerinde yapılan yüzde 7 KDV indirimi sonrasında belediye olarak marketlerde denetimlere başladık. Zabıta ekiplerimiz, ilçemiz genelindeki marketlerde kurallara uyulup uyulmadığını denetliyor. Halkımız için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.